Työnjohtoharjoittelijan kesä Renevolla

Metropolia AMK, Rakennusmestari, 1. vuoden opiskelija Hozan Abdullrahman.

”Halusin Renevolle kesäksi työnjohtoharjoittelijan työtehtäviin, sillä olen aiemmin ollut yrityksessä töissä rakennustyöntekijänä ja työkokemus oli oikein hyvä. Minua kiinnostivat myös mielenkiintoiset ja monipuoliset työtehtävät, joita kesän aikana pääsisi yrityksessä tekemään.”

”Olen saanut hoitaa työnjohdollisia tehtäviä kesän aikana, muun muassa valvonut rakennusteknisten töiden etenemistä työmailla, joissa myös tehtäviini on sisältynyt hankintoja sekä tilauksia ja työturvallisuuden valvomista. Yksi osa-alue työstäni on ollut asiakaspalvelu, sillä korjausrakentamisen kohteissa se on iso ja tärkeä työtehtävä. Pääsin myös toimimaan nuorista kesätyöntekijöistä muodostetun Viherpartion työnjohtajana.”

”Koen, että työ on haastanut minua sopivasti. Oli ilo huomata, että työtehtäviä oli suunniteltu etukäteen työpäälliköiden ja työnjohtajien toimesta.”

”Perehdytys oli 2- vaiheinen ja se oli kattava. Työnjohtajilta ja toimiston väeltä sai vaivattomasti tietoa ja tukea. Käytössä olleet tietokoneohjelmistot ja sovellukset käytiin kattavasti läpi eli valmiudet niiden käyttöön sai heti työn alkuvaiheessa.”

”Vaikka olin työnjohtoharjoittelussa vain kesän ajan, niin missään vaiheessa ei olo tuntunut mitenkään ulkopuoliselta. Porukkaan tuntui kuuluvansa. Yksi tärkeä asia, jonka haluan nostaa esille on se, että koin luottamusta heti harjoittelujakson alusta alkaen, se antoi itsevarmuutta ja teki syvän vaikutuksen. Tietenkin luottamukseen kuuluu sitä vapautta mutta myös vastuuta työtehtävistään. Yrityksessä on hyvää fiilistä ja ilmapiiri on suvaitseva sekä vastaanottava.”

”Renevolla toimitaan tiiminä tiimityötä tehden. Palautetta saa, kun onnistuu työtehtävissä ja ohjausta, kun sitä tuntee tarvitsevansa sekä työsuoritteet huomioidaan. Ajatuksena on, että voisin jatkaa töitä Renevolla jossain vaiheessa. Nyt on hoidettava opinnot ensin valmiiksi.”